Do Not Delete

The reimagined Rogers Building will serve as a Center for community, creativity, and collaboration, based around the core belief that learning should be exciting and omnipresent, beyond the boundaries of classrooms and formal teaching. 

The emerging vision for Rogers includes a comprehensive renovation of the existing structure to frame vistas to the lake, as well as infilling the current first floor to accommodate more programming. The Center will be open, flexible, and adaptable to the needs of today's students, and responsive to programmatic innovations for years to come. From morning to evening, the building will be an active hub for academic, co-curricular, and recreational activities. 

 

With a significant investment in the Rogers Building, we are focused on delivering the best education for the future. The reimagined Rogers building will be a hub for innovation and exploration, and a place for the community to come together. 

 
FEATURES:
  • STUDENT GATHERING & HANGOUT SPACE
  • VISUAL ARTS & MEDIA ARTS STUDIOS
  • GALLERY DISPLAY SPACES
  • PERFORMANCE SPACES
  • BLACKBOX THEATER
  • CAFE & EVENTS SPACES
  • ROBOTICS LAB
  • MAKER SPACE
  • MUSIC PRACTICE ROOMS
  • SUSTAINABLE DESIGN
 
Enjoy a 360° degree tour of the new student commons level. 
Click on the link, then click and drag on the image to look around.
 

 

A new plinth addition will provide indoor and outdoor classroom space, overlooking beautiful Lake Winnipesaukee.

 

The new student commons will draw the community together. Students can hang out, study, play pool and ping pong, listen to classmates perform at impromptu coffee houses, and enjoy food from the cafe. 

 

Classroom and work room spaces will give students and faculty beautiful meeting spaces for classes, clubs, and activities. 

 

Good food is a component of good community. The cafe will offer snacks to students throughout the day and evening. Spectators at games on Brown Field can stop in for a halftime snack or a warm cup of coffee. 

 

This new space is calling for events! Students, faculty, parents, alumni, and community members will enjoy all types of gatherings and celebrations in this new event space - with a view that cannot be beat. 

 

The Lower Level of Rogers will be home to robotics, ceramics, studio arts, a maker space, and music practice rooms. The plinth addition will create new square footage that will open up the space and bring in light from a wall of windows facing the lake and light wells from the overhead terrace. 

The Reimagined Rogers will be a beacon to students looking for a respite from their busy schedules: a place to find a warm drink on a crisp fall day, a place to work on projects, a place to meet friends, a place to showcase their talents, and place to be inspired by the talents of others.

Project Phasing and Timeline

In June 2020, Brewster's Board of Trustees unanimously approved a phased construction plan for Rogers, with an aim of breaking ground on Phase 1 in September 2020. 

Phase 1: Will include the main floor renovations and the creation of a new mezzanine level that will include a student center, cafe, test kitchen, flexible learning classrooms, meeting rooms, recreation areas, student gallery/display space, blackbox theater and a dance studio. Phase 1 will also include all of the enabling work required on the lower level in order to support the upper levels. We anticipate that Phase 1 will be open in time for the start of the 2021-22 school year.

Phase 2: Will include a new addition to the lakeside of the building. The new plinth addition will include additional classroom space on the lower level that will be a home for fine arts, robotics, music, and maker space. Above the new classrooms will be a beautiful outdoor terrace, overlooking Brown Field and Wolfeboro Bay. Phase 2 timing will depend on fundraising results. The goal is to begin Phase 2 as quickly as possible following the completion of Phase 1. 

 


THE STORIES OF ROGERS

Test Hero

Single Image